Državni tajnik Bernard Gršić, dr. sc. Damir Novotny i prof. dr. sc. Vedran Mornar na DignetDays 2020

Na našoj 8. poslovno-tehnološkoj konferenciji DignetDays 2020, imali smo čast poslušati veoma živopisnu razmenu mišljenja naših panelista na temu „Realni sektor i razvoj digitalnog društva“. U raspravi su učestvovali državni sekretar Bernard Gršić, dr. sc. Damir Novotny i prof. dr. sc. Vedran Mornar. Na panelu se raspravljalo o važnosti digitalne transformacije, njenom uticaju na društvo, potrebom za pojednostavljenjem svakodnevnih aktivnosti putem digitalnih pomagala, te izazovima i opasnostima koje takva transformacija nosi sa sobom. Gospodin Gršić naročito je istakao važnost usmeravanja obrazovnog i ekonomskog sektora ka stvaranju stručnog IT kadra u Hrvatskoj s ciljem postizanja ekonomske stabilizacije i napretka hrvatskog društva. Panel se dalje osvrnuo na značaj razvoja digitalnih veština među građanima u svrhu osamostaljenja u korištenju tehnologijama, a i podizanja svesti o novim vrstama pretnji u digitalnom svetu. Gospodin Gršić je takođe naglasio potrebu za ujednačavanjem infrastrukture u smislu pokrivenosti signalom unutar Hrvatske.
Više o ovoj temi možete pročitati na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, a svim učesnicima još jednom zahvaljujemo na učešću i želimo puno uspeha u daljem radu.
Vidi više

Celu diskusiju možete pronaći na našem YouTube kanalu.
(00:09:26 – 01:03:55)

Klikom na "prihvati sve" pristajete na to da prikupimo informacije o Vama u različite svrhe, uključujući: funkcionalnost, statistiku i marketing