EU fondovi

Projekt Internacionalizacija poslovanja DignetSoftware d.o.o. je odobren i na raspolaganja su nam bespovratna sredstva EU.
Sprovođenjem projekta Internacionalizacija poslovanja DignetSoftware d.o.o. bićemo u značajnijoj meri prisutniji na međunarodnim sajmovima i B2B poslovnim susretima.
Cilj nam je upoznavanje stranih tržišta, potencijalnih poslovnih partnera i klijenata s kompanijom te uslugama projektovanja i implementacije ERP poslovnih sistema kao i sistema za korištenje u maloprodaji, ugostiteljstvu i na benzinskim pumpama.
Odabrali smo međunarodne sajmove i B2B susrete putem kojih ćemo povećati svoju prepoznatljivost te osigurati nove klijente, ali i inostrane poslovne partnere te steći uvide i znanja u najnovije tehnologije i promjene koje se događaju na tržištu poslovnih softvera.

Sajmovi i B2B susreti na kojima ćemo učestvovati tokom 2019. i 2020. godine su:

Bespovratna sredstava se finansiraju iz Evropskih strukturnih i investicionih fondova u finansijskom razdoblju 2014.–2020.

Projekt sufinansiran sredstvima Evropske unije iz Evropskog fonda za regionalni razvoj kroz OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u sklopu konkursa Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – faza II, referentna oznaka Poziva KK.03.2.1.16

Referentna oznaka: KK.03.2.1.16.0032
Naziv projekta: Internacionalizacija poslovanja DignetSoftware d.o.o.

DignetSoftware d.o.o. za informatiku,
savjetodavne i poslovne usluge
Cebini 28
10010, Zagreb Hrvatska
OIB: 14948753009

Razdoblje provođenja Projekta je od 18. februara 2019. do 18. februara 2021. godine
Ukupna vrednost Projekta: 1.323.940,00 kuna
Bespovratna sredstva dodeljena u iznosu od 423.419,00 kuna

 

Opis projekta:

Opšti cilj projekta je doprineti povećanju udela malog i srednjeg preduzetništva u ukupnom izvozu roba i usluga RH na međunarodna tržišta te poboljšati uslove za njihov rad u međunarodnom okruženju. Svrha projekta je internacionalizacija preduzeća DignetSoftware d.o.o. i jačanje njegove međunarodne konkurentnosti predstavljanjem međunarodnoj poslovnoj zajednici na sajmovima te ulazak i jačanje pozicije na novim tržištima uz povećanje poslovne saradnje s partnerima.

Kroz ovaj projekt kompanija će predstaviti svoje usluge na međunarodnom tržištu kroz model nastupa na ukupno 11 sajmova i B2B poslovnih susreta organizovanih u sklopu njih. Projekt će se provoditi tokom 24 meseca tokom kojih kompanija planira učešće na navedenim sajmovima u sklopu kojih će se ciljano usmeriti na tržište kroz nastupe i prezentacije te promocije svojih usluga projektovanja i implementacije poslovnih sistema za korištenje u maloprodaji, ugostiteljstvu i vođenju benzinskih pumpi.

Na ovoj stranici niže, navedene su kompanije s kojima smo u sukobu interesa:

  • DignetSoftware d.o.o. Banja Luka
  • DignetSoftware d.o.o. Beograd
  • G Consult, obrt za savjetovanje i usluge

 

Kontakt osoba za više informacija:
Milan Komorčec
e-pošta: milan.komorcec@dignet.hr
Dodatne informacije o finansiranju iz EU fondova mogu se pronaći na 
www.strukturnifondovi.hr